’s-Gravenweg

De ’s-Gravenweg strekt zich ruim tien kilometer uit tussen de Hoflaan in Rotterdam Kralingen en de bocht van de Hollandsche IJssel bij Kortenoord. Ten oosten van het midden van deze lange weg ligt de locatie van deze nieuwe ontwikkeling. Tot medio 2018 bevond zich hier de karakteristieke, in Saksische stijl opgetrokken Johannahoeve. Kenmerkend voor dit gedeelte van de weg is het vele groen. Knotwilgen en vele andere boomsoorten sieren de oevers van de slootjes, die de kavels van de weg scheiden.

“De ’s-Gravenweg vormt een directe verbinding met Rotterdam.”

De watergang aan de achterzijde van de locatie grenst aan het terrein van Golfclub Capelle. Deze lommerrijke 18-holes baan met A-status versterkt het groene karakter van de directe omgeving. Dat geldt ook voor de diverse andere nabijgelegen sport- en recreatievoorzieningen, zoals de Sparta Jeu de Boules en Cricket Club, de Capelse manege, de volkstuintjes en het Schollebos. Allemaal op een kwartiertje lopen of vijf minuten fietsen.

Behalve de rust en het groen zijn ook de andere genoegens des levens binnen handbereik. Op korte afstand van de ’s-Gravenweg liggen diverse horecavoorzieningen variërend van sterrenrestaurants, zoals Perceel, een wijnbar, het gerestaureerde herberg Restaurant De Rode Leeuw (anno 1735) en een pannenkoekenhuis. Ook winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn niet ver weg. De bereikbaarheid van de locatie is, ondanks de landelijke ligging, optimaal. De ’s-Gravenweg zelf vormt een directe verbinding met Rotterdam, de parallel lopende N219 brengt u in 10 autominuten naar de A16 in het westen en de A20 in het oosten.