Het project

Er worden op de ruime locatie zes vrijstaande woningen gebouwd. De vorm en de sfeer van een statig boerenerf wordt benadrukt door de ruime opzet en de architectuur die de oorspronkelijke opzet van een boerderij met koetshuizen en bijgebouwen gebruikt als referentie. Er is veel ruimte tussen de naast elkaar gelegen woningen voor het parkeren van de auto’s buiten beeld. Een gezamenlijk erf ligt aan de voorkanten van de woningen, terwijl de achterkanten uitgeven op ruime tuinen met een prachtig vrij uitzicht.

FAQ items aan het laden...

Elke woning heeft zijn eigen dak- en funderingsconstructie die twee aan twee naast elkaar worden geplaatst om een mooi ensemble te creëren. Gescheiden, maar in beeld gekoppeld, door individuele dakconstructies die de parkeerruimte tussen de woningen deels overkappen. De gemeente Capelle aan den IJssel heeft in een kavelpaspoort de verschillende randvoorwaarden duidelijk benoemd.

“Vanaf de ‘s-Gravenweg is het beeld vertrouwd.”

Door het gemeenschappelijke erf en de beperkte bebouwing blijft er op de locatie veel ruimte over rondom de woningen. Dit levert voor zowel de uitstraling naar de omgeving als voor de woningen zelf een hoogwaardige ruimtelijke kwaliteit op. Deze sluit goed aan op de beoogde sfeer en uitstraling langs de ’s-Gravenweg. Van de bestaande bomen en beplantingen wordt zoveel mogelijk behouden. Er zal daarnaast veel nieuwe beplanting langs de oevers (knotwilgen) en voor de woningen op de erven (lei-lindes en fruitbomen) worden aangelegd.

De architectuur van de woningen is landelijk en eenvoudig, met een hoogwaardige uitstraling: het refereert aan de oorspronkelijke kapvormen, gebouwvormen, nokhoogtes, dakhellingen en bouwhoogtes. Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen in de gevels en de daken. Het plan streeft naar een hoge mate van duurzaamheid, onderhoudsvrije materialen en energiezuinigheid.

“Vanuit de woningen is er altijd een prachtig uitzicht op de omgeving.”

Met dit initiatief wordt de oude hoeve min of meer in ere hersteld, en worden de uitstraling en het gebruik van de locatie enorm verbeterd. Vanaf de ‘s-Gravenweg is het beeld vertrouwd. Het refereert aan herinneringen en de historie van de oude Johannahoeve, terwijl de woonbeleving voor toekomstige bewoners eigentijds is en specifiek gericht op de prachtige omgeving en de kwaliteiten van de plek.

Planning

Voor het plan is een omgevingsvergunning afgegeven in juni 2021. In september 2021 zullen de verkoopprijzen worden bepaald en zal de verkoop starten. Meer informatie volgt op deze site en via nieuwsbrieven.

Heb je interesse in dit project neem dan contact met ons op!

Bekijk de woningen

Er worden zes woningen aangeboden. Hier vind je meer informatie over de exacte locatie, de kavelmaten, de plattegronden en de opties per woning.

Naar de woningen